Ga naar de inhoud

Biografie

Het Sunrise Trio is een modern jazz trio bestaande uit Jonas Nieuwenbroek op drums, Martijn Hak op piano en Jurriaan de Kok op contrabas. De band navigeert naadloos tussen momenten van intimiteit, stilte en krachtige energie. Hierdoor ontstaat een dynamische muzikale reis met veel ruimte voor samenspel en improvisatie. 

Met een gedeelde passie voor het verbreden van de muzikale grenzen, combineren de leden van het Sunrise Trio hun diverse achtergronden en ervaringen. Ze verkennen stijlen die verder gaan dan jazz, met elementen uit metal, funk, soul en rock. Beïnvloed door de beroemde pianotrio’s van Bill Evans, Brad Mehldau, Ahmad Jamal en Esbjörn Svensson, maar ook bands als Rammstein en de Red Hot Chili Peppers, creëert het Sunrise Trio een ander geluid. Deze samensmelting van diverse invloeden resulteert in een vernieuwende benadering van hedendaagse jazz waarbij muzikale toegankelijkheid een grote rol speelt.

Jurriaan de Kok

Jonas Nieuwenbroek

Martijn Hak

Een van de huidige projecten van de band, ‘Silent Film meets Modern Jazz’, toont het vermogen van het Sunrise Trio om de wereld van visuele verhalen en muziek samen te voegen. In dit project hebben ze muziek gecomponeerd voor de iconische stomme film Sunrise: A Song of Two Humans. Met hun composities blazen ze nieuw leven in dit klassieke filmische meesterwerk. Door de combinatie van audio en beeld voegen ze nog meer emotionele diepte toe aan het acteerwerk en dompelen ze het publiek onder in een unieke audiovisuele ervaring.